donderdag 25 juli 2013

Spruiten-ovenschotel

Ingrediënten:
pond (runder)gehakt
3 eieren
twee eetlepels paneermeel
chilipoeder
peper
zout
pond spruitjes
pond tomaten
2 teentjes knoflook
2 uien
2 bekertjes kwark of zure room
2 ons geraspte oude kaas (of kaas die je lekker vindt)

Bereidingswijze:
Snijd de knoflook in hele fijne kleine stukjes. Snijd de uien in hele fijne kleine stukjes. Mix het gehakt met 1 (één) ei, peper en zout en de fijngesneden knoflook, uien en een beetje chilipoeder. Let op: de chilipoeder naar smaak toevoegen - hoe meer hoe pittiger -. Maak daarvan kleine ronde bolletjes die iets groter zijn dan de spruiten. Daarna bak je deze balletjes in een grote braadpan tot ze bruin en gaar zijn (niet helemaal door en door bakken, want ze gaan nog 20 minuten in de oven). Knoflook en uien is naar wens. Je kan deze ook geheel weglaten als je hier niet van houd. Maak de spruiten schoon en kook deze spruiten met een beetje zout in water (ze hoeven niet helemaal doorgekookt en uit elkaar te vallen, want ze gaan nog 20 minuten in de oven) Maak de tomaten schoon en snijd deze in grote reepjes of in (grote) blokjes. Mix de zure room (of kwark) met de resterende twee eieren. Meng 3/4 van de kaas hier doorheen Verwarm de oven en vet je (grote) ovenschotel in. Doe de spruiten en de balletjes gehakt in de ovenschotel. Mix het geheel met de tomaten. Giet de gemengde kwark (of zure room) over het geheel en maak het af door de resterende kaas er over heen te strooien Zodra de oven warm is (180 graden C.), de schotel ongeveer 20 tot 25 minuten laten staan. . . controleer steeds of het niet te hard gaat. In principe zijn de gerechten al gaar, dus het gaat er om dat de kaas een mooi korstje krijgt en de gerechten even de tijd krijgen om opnieuw warm te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten