donderdag 25 juli 2013

Kip - Broccoli quiche

Ingrediënten: 
10 velletjes diepvries bladerdeeg
8 eieren
pakje slagroom
2 eetlepels gedroogde uien
2 eetlepels bieslook
Halve stronk broccoli
2 pakjes gebraden kipreepjes
Peper, zout, knoflook, ketjap
1 zakje pittige geraspte kaas

Bereiding:
Leg de plakjes bladerdeeg in een ingevette springvorm zodat de hele springvorm is bedekt.
Snijd de Broccoli roosjes en blancheer deze kort met kokend water en laat het geheel goed uitlekken.
Snijd de reepjes kip in blokjes
Strijk de naden goed dicht en prik enkele gaatjes in het bladerdeeg.
Doe de eieren in een kom en voeg de slagroom, uien, bieslook, de geblancheerde broccoli, kip, kruiden en een half zakje kaas. Klop het geheel goed luchtig los.
Giet het mengsel in de springvorm. Strooi de overige kaas over het mengsel.
Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de quiche af in 40 minuten.
De Quiche kan zowel warm als koud worden gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten