Gevulde vleestomaat
(2 personen)
(2 personen)
Ingrediënten:
2 grote vleestomaten
50 gr rijst
2 grote vleestomaten
50 gr rijst
250 gr gehakt
Geraspte kaas
Geraspte kaas
1 ui
Knoflook
Zout
Peper
Bereiding:
Snij een kapje van de tomaat en hol deze voorzichtig uit. Bewaar de vulling
Kook de rijst 10 minuten in ruim water. Giet de rijst af en laat het doorstomen in een gesloten pan.
Rul het gehakt met de kruiden en voeg de gesnipperde ui en de tomaatvulling toe.
Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door.
Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel en voeg de geraspte kaas toe.
Doe de tomaten in een vuurvaste schaal voor 20 minuten op 180 graden.
Heerlijk met Arabisch brood en olijven.
Snij een kapje van de tomaat en hol deze voorzichtig uit. Bewaar de vulling
Kook de rijst 10 minuten in ruim water. Giet de rijst af en laat het doorstomen in een gesloten pan.
Rul het gehakt met de kruiden en voeg de gesnipperde ui en de tomaatvulling toe.
Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door.
Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel en voeg de geraspte kaas toe.
Doe de tomaten in een vuurvaste schaal voor 20 minuten op 180 graden.
Heerlijk met Arabisch brood en olijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten