maandag 20 juli 2015

Coq au vin (Kip in rode wijn)

Coq au vin (kip in rode wijn)
(2 personen)

Ingrediënten : 
2 eetlepels Olie
2 Kippebouten
Bakje champignons
2 uien
1 rode ui
3 tomaten
150 gr rijst
2 bouillonblokjes 
1 eetlepel kerrie
2 eetlepels bloem
1/2 liter rode wijn
Thijm
Koriander
Marjolijn
Rozemarijn
Zout
Peper
Knoflook
Blikje tomaten puree

Bereiding:
Kruid de kippenbouten ruim met de Koriander, Marjolijn, Rozemarijn, Thijm, Knoflook, Zout & Peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten goed bruin aan beide zijden. Snij 1 ui, rode ui, tomaat en champignons in partjes en bak ze even mee met de bouten.
Blus het geheel met de rode wijn. besprenkel de kip met de bloem en zet het vuur laag.
Laat het geheel 1 á 1,5 uur op laag vuur door stoven. Draai de bouten af en toe om. Voeg eventueel wat water bij als het geheel te "dik" wordt.

Kook de rijst 10 minuten in ruim kokend water met 2 bouillonblokjes en de kerrie. 
Snipper de uit en fruit deze kort aan. Voeg de tomatenpuree toe aan de gefruite ui.
Giet de rijst af en voeg de gefruite ui met tomatenpuree toe aan de rijst. Roer geheel even snel door en laat de rijst nog 8 minuten garen in de gesloten pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten