vrijdag 31 juli 2015

Bladerdeeg hapjes

Bladerdeeg hapjes

Ingrediënten:
Bladerdeegvellen 20 stuks (diepvries)


Kaasvulling : 
100 gram feta / witte kaas
75 gram geraspte kaas (oud)
2 eetlepel crème fresh
peper
knoflook

Bereiding:
Meng het geheel tot een smeuïge massa.

Gehaktvulling (basis):
500 gram gehakt (half om half)
10 gram gehaktkruiden
1 ei
15 gram paneermeel

Bereiding:
Meng het geheel tot een smeuïge massa en bak het rul in een koekenpan.
Deze vulling dient als basis. Verdeel het in 3 porties.

Meng het eerste deel met 2 eetlepels kerriepoeder en prak het geheel tot een smeuïge massa.

Meng het tweede deel met 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sweet chili saus en prak het geheel tot een smeuïge massa.

Meng het derde deel met 2 teentjes knoflook.

Bereiding:
Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is. Eventueel de vellen nog iets uitrollen met deegroller.
Om er voor te zorgen dat de hapjes na bereiding nog te herkennen zijn, worden verschillende vormen gebruikt.
Kaashapjes : Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen. Doe in het midden van de delen een bolletje kaas en vouw het geheel dicht tot een bolletje.
Kerriehapjes :  Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen. Doe in het midden van de delen een bolletje kerrie-gehakt en vouw het geheel dicht tot een driehoekje. Druk de zijkanten aan met een vork.

Pittigehapjes : Snijd het bladerdeeg diagonaal in 4 gelijke delen. Doe in het midden van de delen een pittig-gehakt en vouw het geheel dicht tot een enveloppe. Druk de zijkanten aan met een vork.

Knoflookhapjes : Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen. Doe in het midden van de delen een bolletje knoflook-gehakt en rol het geheel dicht tot een rolletje.

Bak de hapjes af in 20 tot 25 minuten op 200 graden.


Kaas hapje
Kerrie hapje
Pittig hapje
Knoflook hapje

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten