Aubergine lasagne
Porties: 4
Koolhydraten per portie: 7.7
Ingrediënten
mozzarella 100 gr.
huttenkaas 150 gr.
1 ei
2 tl zwarte peper
60 ml water
2 tl tijm
1 el verse basilicum
2 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
2 tomaten
1 ui
225 gr. rundergehakt
2 aubergine
50 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:
Kook de hele aubergines zo'n 8 minuten in kokend water. Haar ze uit het water en snij ze in dunne plakjes. Bak het gehakt en ui totdat het vlees bruin is. Giet het eventuele vet af.
Voeg de kruiden, de tomatenpuree en de tomaat toe aan de 60 ml water en breng het mengsel aan de kook. Laat het geheel sudderen (zonder deksel) voor 10 minuten.
Klop in een kleine schaal een ei op, voeg de huttenkaas en de helft van de mozzarella kaas toe. Meng het geheel goed door
Plaats in een ovenschaal achtereenvolgens; een laagje aubergine, de helft van het vlees, de helft van de aubergine, de helft van het kaasmengsel en herhaal dit. Sluit af met een laagje aubergine.
Schenk de tomatensaus over de lasagne strooi de geraspte kaas er over.
Bak het geheel in 40 minuten en op 160/180 graden.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten